PODRŠKA BALKANU: Austrijanci dali svoje prostorije za prikupljanje pomoći u Beču!
Foto: Saša Urošev

Humanitarna ogranizacija Samariterbund

PODRŠKA BALKANU: Austrijanci dali svoje prostorije za prikupljanje pomoći u Beču!

Austrija -
Troškove transporta put Srbije i BiH preuzima austrijska vlada, a pomoć će moći da se donosi svakoga dana od 8 do 20 časova

BEČ - Apelu naših zemljaka u Austriji da se pomogne građanima u Srbiji i BiH pogođenim katastofalnim poplavama odazvala se i humanitarna ogranizacija Samariterbund (Savez samarićanaca), koja je do 31. maja, stavila na raspolaganje svoje prostorije u 20. bečkoj opštini Brigitenau, u ulici Rafaelgase 9 (Raffaelgasse).

Humanitarna pomoć biće klasifikovana i, uz koordinaciju sa Crvenim krstom i opštinama civilne zaštite i kriznim štabovima, prevezena u Srbiju. Troškove transporta preuzima austrijska vlada. U ovim prostorijama pomoć će se moći da se donosi od 8 do 20 časova.

Trenutno su najtraženije dugotrajne namirnice, hrana za bebe, dečija odeća, sredstva za higijenu, pelene za decu i odrasle, alat ( lopate, pijuci, ručna kolica), radne cipele i čizme, gumene čizme, zaštitne maske, rukavice.

Sve dodatne informacije možete dobiti na www.samariterwien.at, na mejl fluthilfe©samariterwien.at ili na telefon: 0189145-311

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track