OPERACIJA POGAČA: Pogledajte kako su se u poplavi Bosanci snašli u nevolji

Ne ide jagnjetina bez hleba

OPERACIJA POGAČA: Pogledajte kako su se u poplavi Bosanci snašli u nevolji

Planeta -
Poplava je u Maglaju zarobila ljude u kućama, pa su mnogi morali da se snalaze na razne načine. Tako su komšije pritekle u pomoć, kada je jedna porodica trošeći zalihe jagnjetine, ostala bez hleba
MAGLAJ - Za vreme katastrofalne poplave u Maglaju, bilo je nemoguće kretati se bez čamaca. Međutim, to nije sprečilo komšije da i dalje pomažu jedni drugima.
Na video snimku koji je objavljen na Jutjubu, može se videti šta znači prava snalažljivost. Iako su kuće udaljene jedna od druge svega nekoliko metara, fizički se do njih nije moglo doći.Ipak to nije sprečilo komšije u transportu sveže pogače. Dovoljno je bilo malo užeta i pogača je bila spremna za transport.
U komentaru koji prati video snimak, ističe se da je poplava "zarobila " komšije u kući, te da je jedina stvar koju su imali u zamrzivaču bila jagnjetina preostala od 1. maja. Ipak velika sekiracija je nastala jer kod kuće nisu imali hleba.
- Jedinu stvar koju smo u tom momentu imali u kući je jagnjetina iz zamrzivača koja je ostala od Prvog maja i zamislite kako je jesti jagnjetinu bez hleba. Ali i u najtežim momentima tokom poplave, mogli smo da se oslonimo na naše komšije, navodi se u komentaru na snimku Operacija pogača koji je za kratko vreme prohujao Jutjubom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track