OBJAVLJENI NOVI SATELITSKI PODACI: Na pomolu rešenje misterije leta MH370!
Foto: Reuters

Dokument na 47 stranica

OBJAVLJENI NOVI SATELITSKI PODACI: Na pomolu rešenje misterije leta MH370!

Planeta -
Kutija će se otvoriti nakon što se javno objave ovi podaci. Možda će to proizvesti još teorija, ali će verovatno i poništiti veliki deo njih, rekao je Džef Vajz, stručnjak za vazduhoplovstvo

DAKA - Već sedmicama satelitska kompanija Inmarsat tvrdi malezijskim vlastima da nema ovlašćenja da objavi podatke o nestalom avionu na letu MH370. Prošle sedmice to se promenilo i obe strane su najavile da će te informacije pustiti u javnost.U utorak je u tom smislu objavljen dokument na 47 stranica. Ti podaci komunikacije sadrže 14 delova podataka iz sedam "rukovanja" izmedju aviona i satelita, saopštio je Inmarsat prošle sedmice. Džef Vajz, stručnjak za vazduhoplovstvo, rekao je da će se "kutija otvoriti", nakon što se javno objave satelitski podaci.

"Možda će to proizvesti još teorija, ali će verovatno i poništiti velik deo njih", istakao je on.

Vajz je dodao kako će, bez obzira na sve, objava verovatno omogućiti bolje razumevanje nestanka Boinga 777.Prošle sedmice zamenik direktora satelitskih operacija Inmarsata izrazio je uverenje da su stručnjaci podatke sa satelita tačno interpretirali.

Dodao je da su proračune unutar kompanije testirale i druge osobe, ali nije naveo koje.

Stručnjaci su došli do zaključka da je nestali avion završio u južnom delu Indijskog okeana, oslanjajući se i slažući tri vrste podataka - komunikaciju zemaljskih stanica s avionom, vremenske intervale i merenja frekvencija.

Ranije u maju, malezijske vlasti insistirale su na tvrdnji da nemaju navedene satelitske podatke, ali iz Inmarsata su tvrdili kako su im dali te podatke u ranoj fazi istrage.

Podsećamo, avion sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

http://www.youtube.com/watch?v=IlfXiHMzQ84
http://www.youtube.com/watch?v=4dyjop7_v5s

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track