(VIDEO) BORBE U LUGANSKU: Grad trešti od artiljerijske paljbe, ima mrtvih
Foto: Reuters

Rat!

(VIDEO) BORBE U LUGANSKU: Grad trešti od artiljerijske paljbe, ima mrtvih

Planeta -
Borbe su počele kad su se snage samoodbrane sukobile s ukrajinskim snagama oko kasarne granične službe, najmanje troje mrtvih

MOSKVA - Borbe oko kasarne Granične službe Ukrajine u Lugansku, koje su započele rano jutros, proširile su se na grad i žrtvama ima kako na stranama ukrajinske vojske i luganske samoodbrane, tako i među civilnim stanovništvom.

Kijev tvrdi da je oko 100 pobunjenika u zoru napalo kasarnu graničara, koji su odgovorili vatrom, a tokom puškaranja broj napadača je nekoliko sati kasnije porastao na 400. Borba i dalje traje, saopštila je Granična služba.

Očevici kažu da su najmanje tri osobe poginule tokom ovih borbi. Stanovnici predgrađa Luganska pokušavaju da se evakuišu, a nad gradom leti ukrajinski borbeni avion, javlja Raša tudej.

Sukob ukrajinskih vladinih snaga i pristalica federalizacije u istočnoj Ukrajini primetno je eskalirao tokom poslednjih sedam dana, kada su pobunjenici u tom kraju pokušali da zauzmu veliki aerodrom i uspeli da obore jedan ukrajinski vojni helikopter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track