Evo šta o vama govori izbor mesta za odmor!

Neobično istraživanje

Evo šta o vama govori izbor mesta za odmor!

Austrija -
Ovo nije pravedno, jer Majorka ima mnogo šta da ponudi osim plaža, žurki i masovnog turizma, kaže Florian Kandler, saosnivač Ulmona

BEČ - Mesto u koje putujete na odmor otkriva vaše karakterne osobine, pokazalo je istraživanje Ulmona, izdavača CityMaps2Go, na svetu najčešće korišćenog putničkog vodiča­ aplikacije. Anketirano je 327 svetskih putnika koji su rekli šta misle o ljudima koji putuju na odmor na mesta koja beleže veću turističku posetu. Evo odgovora:

Turiste koji idu na Majorku mnogi smatraju ljude priglupim malograđanima. Putnik na Majorku takođe nosi imidž parti manijaka, ljubitelja glasnih noćnih zabava.

"Ovo nije možda pravedno, jer Majorka ima mnogo šta da ponudi, osim plaža, žurki i masovnog turizma. Tu su istorijski gradovi, kultura, kulinarski specijaliteti i sport“, kaže Florian Kandler, saosnivač Ulmona.

Ko se odmara u Njujorku smatra se kosmopolitom, seksi i imućnom, ali i sujetnom osobom.

Jedino se Pariz smatra sujetnijom destinacijom od Njujorka.

Putnici za Oslo imaju imidž ljubaznih, inteligentnih, prilično neprivlačnih i skromnih ljudi, iako je još od 2006. Oslo u vrhu rang­liste najskupljih gradova na svetu.

Imidž ljubaznih ljudi imaju i oni koji putuju u Barselonu.

Interesantno, putnici za Rim zrače ozbiljnošću i inteligencijom, verovatno zato što je poznato da Rim ima izuzetnu količinu spomenika, muzeja i drugih kulturno značajnih građevina. Ko želi da impresionira svoje poslovne partnere, neće se osramotiti ako kaže da je vikend proveo u glavnom gradu Italije.

Putnici za Beč se smatraju takođe natprosečno inteligentnim, ali i relativno neprivlačnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja