NE VOLE JE: Španci Letisiji ne opraštaju abortus, prvi brak i plastične operacije!
Foto: Reuters

Ipak nije svetica

NE VOLE JE: Španci Letisiji ne opraštaju abortus, prvi brak i plastične operacije!

Planeta -
Katolička Španija uopšte nije bila srećna što im se princ ženi raspuštenicom i činjenica da je prvi brak bio samo građanski nije baš odobrovoljila javnost

MADRID - Malo budućih kraljica prati toliko tračeva, negativnih komentara, skandaloznih naslova i ogovaranja kao Letisiju od Španije, suprugu španskog princa Felipea Burbonskog, koji će 18. juna preuzeti krunu od svog oca Huana Karlosa.

Nije problem u tome što je Letisija obična građanka koja se udala za prestolonaslednika - dešava se - ali zato je stalno porede sa skoro savršenom Kejt Mildlton, vojvotkinjom od Kembridža. Sličnost je u građanskom poreklu, lepoti i odličnom modnom ukusu. Razlika je - u skandalima.

Letisija Ortiz borila se za naklonost javnosti otkako je upoznala Felipea - uglavnom bezuspešno. Malo ih je osvojila kad je počela da oblači stvari iz običnih radnji kao što je "Zara". Rođenje ćerkica Leonore (2005) i Sofije (2007) donelo joj je malo simpatije javnosti, kao i suze zbog samoubistva mlađe sestre Erike u vrijeme dok je nosila drugu ćerku. Ipak, ma koliko javnost volela njenog supruga (podrška mu nikad nije pala ispod 60 posto), toliko ima otpor prema Letisiji.

Mediji tvrde da je buduća kraljica kruta i hladna osoba koja se uopšte ne smeje - osim za fotografisanje. Navodno, opsednuta je izgledom. Reakcije na njenu operaciju nosa 2008. godine bile su izuzetno negativne i nije ih ublažilo zvanično saopštenje da je morala da operiše nosnu pregradu da bi mogla da diše.

Nedavno su plastični hirurzi u žutoj štampi nabrojali desetak estetskih opreacija koje je Letisija najverovatnije obavila. Među njima je navodno korekcija brade, koja je sada, kažu, manje šiljata i bolje odgovara njenom nosu.

Dalje, kažu da je sigurno je primala injekcije hijaluronske kiseline, injekcije botoksa za bore na čelu, da ide na tretmane za izražajnije obraze, hemijske pilinge, da je uklonila bore ispod nosa dermalnim filerima, a uočeno je i da nosi tzv. nevidljivu protezu za zube. U "zločine" joj pripisuju i da je trajnom šminkom formirala usne.

"Osumnjičena" je i za operaciju podizanja grudi i tzv. mini-lifting donjeg dela lica, koji se radi u lokalnoj anesteziji uz dva sasvim mala reza. Ovaj zahvat navodno dosta podmlađuje ako se izvede majstorski.

Sve ovo bilo je dovoljno za tračeve o nevoljama u braku, a kada je prošlog leta otišla s porodičnog letovanja na Majorki sama, bez supruga i dece, novine su odmah počele da pišu kako ona više ne može da podnese kraljevski život pod stalnom lupom.

Bratanac David Rokasolano objavio je najveće tajne Letisijinog života Foto Printscreen yt
Bratanac David Rokasolano objavio je najveće tajne Letisijinog života Foto Printscreen yt

Slučajno ili ne, nekoliko sedmica posle tog njenog odlaska s Majorke objavljena je knjiga “Adios, Princesa” (Zbogom, princezo) koju je napisao njen bratanac David Rokasolano. On je i njen advokat, osoba od poverenja i najbolji prijatelj.

Otrovno štivo otkrilo je mnoge detalje iz princezinog života princeze - najveća bomba bila je priča o abortusu kji je imala godinu dana pre poznanstva s Felipeom. Otac bebe bio je njen bivši suprug. Rokasolanu je bilo povereno da uništi dokumentaciju o abortusu kako kraljevska porodica ne bi ništa saznala.

Rokasolano tvrdi i da je Letisija potpisala predbračni ugovor na 50 strana u kojem, između ostalog, piše da će u slučaju razvoda izgubiti decu. Bivši najbolji prijatelj je otvoreno priznao da je knjigu napisao zato što mu je ponuđen astronomski honorar.

Letisiju je nazvao paranoičnom, opsednutom i nepoverljivom ženom koja nije prezala ni od manipulacija sopstvenom porodicom. David Rokasolano više ne živi u Španiji, ali intenzivno komentariše veti o svojoj rođaki.

Odmah su izmileli i ostali bliži i dalji rođaci s plitkim džepom. Tako je Letisijina dalja tetka Enar Ortiz ispričala u velikom intervjuu za "Veniti fer" da je Letisija u duši republikanka.

Bilo kako bilo, Španija dobija kraljicu s kojom bar neće biti dosadno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track