(VIDEO) PRVI PUT IZAŠLI U JAVNOST: Kju Kluks Klan spreman za rasni pokolj
Foto: Printscreen Yt

Krv i mržnja

(VIDEO) PRVI PUT IZAŠLI U JAVNOST: Kju Kluks Klan spreman za rasni pokolj

Planeta -
Četvoročlana rasistička porodica otvoreno ispričala medijima kako se obučavaju u ratu prsa o prsta da bi mogli da savladaju druge rase

Zloglasna američka rasistička organizacija Kju Kluks Klan (KKK) prvi put je izašla u medije i otvoreno saopštila da se sprema za rat rasa.

Pripadnici Klana ubrzano se pripremaju za pokolj za koji veruju da je neizbežan i da će ubrzo početi.

Zapaljeni krstovi: Svaki susret
Zapaljeni krstovi: Svaki susret

Jedna četvoročlana rasistička porodica dozvolila je novinarima da ih snime dok idu na tajni sastanak pripadnika Klana u Parkersburgu u Zapadnoj Virdžiji, što se prvi put dešava otkako Klan postoji. Majka Amanda, otac Sem i njihovo dvoje dece, Majk (14) i Dastin (11) su aktivni članovi ogranka "Odanii beli vitezovi" KKK-a, koji otvoreno poziva na mržnju prema crncima.

http://www.youtube.com/watch?v=5D10Y_35p98

Na ovom sastanku okupilo se 40 pripadnika rasističke organizacije, a Sem je bio jedan od šest govornika koji su sasvim otvoreno pričali o tome kako se naoružavaju za rasni rat, za koji veruju da je samo pitanje dana. Tako je ispričao da pripadnici Klana intenzivno vežbaju za borbu prsa u prsa.

Da bi privukli nove pripadnike, nižerangirani pripadnici Klana idu u "noćne vožnje" po malim gradovima i lepe letke. Vrlo su aktivni i na internetu, gde imaju veliki broj veb-stranica i nekoliko Youtube kanala.

Ogranak "Odani beli vitezovi" aktivan je u Virdžiniji, Zapadnoj Virdžiniji i Severnoj Karolini. Oni su samo jedna od frakcija Klana, koji ima oko 6.500 članova širom SAD.

(Kurir/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track