(VIDEO) ZNAJU GDE JE MALEZIJSKI BOING? Od početka im govorimo da je tamo!
Foto: Reuters

Čudo od potrage

(VIDEO) ZNAJU GDE JE MALEZIJSKI BOING? Od početka im govorimo da je tamo!

Planeta -
Komunikacija britanske kompanije "Inmarsat" s letom MH370 smatra se najboljim tragom do sad

Potraga za nestalim boingom Malezija erlajnza još uvek nije započeta na području za koje smatramo da je najverovatnija lokacija rušenja tog aviona, požalila se BBC-u britanska kompanija "Inmarsat", koja upravlja satelitima.

Komunikacija "Inmarsata" s letom MH370 smatra se najboljim tragom do sad, ali istraga je tek sad pokazala sluh za apele stručnjake te firme.

Potraga za boingom trenutno je prekinuta dok brodovi mapiraju dno Indijskog okeana. Kad se potraga nastavi, konačno će se pretraživati oblast koju "Inmarsat" smatra ključnim. Međutim, tražiće se i na ostalim područjima koja su označile druge organizacije koje učestvuju u istrazi avionske nesreće. Očekuje se da australijske vlasti uskoro objave tačne lokacije.

Inače, "Inmarsatov" satelit uspostavio je nakratko kontakt s nestalim avionom, pa su stručnjaci na osnovu prikupljenih podataka o trajanju i frekvencija izračunali da je avion pao u južnom Indijskom okeanu.

Australijski brod "Oušn šild" krenuo je prema označenom području, ali usput je pokupio sonarni kontakt, za koji se mislilo da je crna kutija, pa nikad nije stigao na odredište.

"To nikako nije bila nerealna lokacija pada aviona, ali ona je severoistočno od lokacije na koju mi tipujemo", rekao je Kris Ešton iz "Inmarsata".

Booing 777 Malezija erlajnza nestalo je na letu iz Kuala Lumpura za Peking 8. marta ove godine sa 239 putnika i članova posade.

http://www.youtube.com/watch?v=OmnqlOEAp60

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja