NARKO RAT U LAZARETU: 800 albanskih policajaca opkolilo centar za proizvodnju marihuane
Foto: AP

Albanija

NARKO RAT U LAZARETU: 800 albanskih policajaca opkolilo centar za proizvodnju marihuane

Planeta -
Više stotina policajaca u blindiranim vozilima upalo je juče u Lazaret, na jugu Albanije, pošto je grupa od tridesetak osumnjičenih za uzgajanje marihuane otvorila vatru iz teškog naoružanja. Policija je, kako navodi, uništila oko 11.000 biljaka marihuane
1 / 4 Foto: Rojters

TIRANA - Albanske vlasti danas su uputile dodatne snage policije u selo Lazaret, dan pošto su osumnjičeni za uzgajanje marihuane tokom racije napali policajce bombama i vatrom iz minobacača i mitraljeza.

Kako je saopšteno, broj policajaca koji je poslat u Lazaret, povećan je sa 500 na 800 nakon noćašnjih sporadičnih okršaja u kojima je ranjen jedan pripadnik specijalne policije. Policija navodi da je uhapšeno šest osoba zbog učešća u sukobima i zbog napada na jednu televizijsku ekipu.

Više stotina policajaca u blindiranim vozilima upalo je juče u Lazaret, na jugu Albanije, pošto je grupa od tridesetak osumnjičenih za uzgajanje marihuane otvorila vatru iz teškog naoružanja. Policija je, kako navodi, uništila oko 11.000 biljaka marihuane.

Lazaret je najveći centar za proizvodnju kanabisa, a nalazi se 230 kilometara južno od Tirane. Veruje se da bande iz Lazareta godišnje proizvedu 900 tona kanabisa, vrednog 4,5 milijardi evra. Proteklih nedelja albanske vlasti pokrenule su operaciju na nivou cele zemlje u cilju iskorenjivanja proizvodnje kanabisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track