DO POSLEDNJEG MESTA: Vojna bolnica u Odesi prepuna ranjenih ukrajinskih vojnika
Foto: AP

Žrtve rata

DO POSLEDNJEG MESTA: Vojna bolnica u Odesi prepuna ranjenih ukrajinskih vojnika

Planeta -
"Ukoliko budu nastavili da dovoze veliki broj ranjenih, u kliničkom centru neće biti dovoljno mesta za njih i moraćemo da ih smestimo u civilne bolnice", dodao je bolnički zvaničnik

ODESA - Oblasni vojni klinički centar u Odesi, jednom od najvećih gradova Ukajine, pun je ukrajinskih vojnika ranjenih u regionu Luganska i Donjecka na istoku zemlje.

"Imamo 70 vojnika i oficira, a polovina njih je u teškom stanju", rekao je novinarima rukovodilac kliničkog centra.

"Ukoliko budu nastavili da dovoze veliki broj ranjenih, u kliničkom centru neće biti dovoljno mesta za njih i moraćemo da ih smestimo u civilne bolnice", dodao je bolnički zvaničnik, a prenosi Itar-Tas s.

Problem je utoliko veći što je vojni klinički centar najiskusnije lekare već poslao na istok Ukrajine gde i se i vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga.

Nedavno je avionom iz Dnjepropetrovska dovezeno 15 ranjenih, čije su povrede od vatrenog oružja uglavnom na ekstremitetima ali ima i povreda unutrašnjih organa, izjavio je zamenik šefa kliničkog centra pukovnik Juri Sakhno.

On je rekao da će mnogi od onih koji su već u kliničkom centru, morati da budu ponovo operisani i da će njihovu rehabilitacija potrajati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track