(VIDEO) DIK ČEJNI UPOZORAVA: Americi se sprema još jedan 11. septembar, ali nuklearni!
Foto: Printscreen Yt

Plašenje?

(VIDEO) DIK ČEJNI UPOZORAVA: Americi se sprema još jedan 11. septembar, ali nuklearni!

Planeta -
Verujem da će nov napad biti mnogo smrtonosniji od onog 2001. jer će biti upotrebljena A-bomba, tvrdi Bušov potpredsednik

Dik Čejni, bivši potpredsednik SAD, predviđa da će Amerika doživeti još jedan napad kao što je bio onaj 11. septembra 2001, ali mnogo gori jer će sada biti upotrebljeno nuklearno oružje!

Čejni, koji je bio potpredsednik od 2001-2009. tokom predsednikovanja Džordža Buša mlađeg, u utorak je gostovao kod konzervativnog radijskog voditelja Hjua Hjuita i otvoreno upozorio Amerikance na apokalipsu koja im se sprema.

"Mislim da će biti još jedan napad. Ovog puta verujem da će biti mnogo smrtonosniji od onog prvog (11. septembra). Zamislite što bi se dogodilo kad bi neko prokrijumčario nuklearnu napravu, stavio je u kontejner i dovezao je u predgrađe Vašingtona", kazao je Čejni.

Hjuita je zanimalo da li bi takav napad izazvao vojni puč i rekonstrukciju američke vlade.

"Pre nekoliko godina postojao je program 'kontinuiteta vlade', koji je bio deo strategije Hladnog rata. U osnovi tog programa bila je priprema vlade za slučaj nuklearnog napada na SAD, kako bismo mogli da zadržimo ustavnu vlast. Nekoliko godina bio sam deo tog programa. Njegov veći deo verovatno se još drži u tajnosti, ali to je važna stvar i radili smo pod tom pretpostavkom i vežbali kako i šta dalje u slučaju sovjetskog napada", rekao je Čejni.

Odmah su se oglasili i protivnici "republikanskog plašenja" koji kažu da Čejni ovako bombastim i apokaliptičnim izjavama samo želi da zaplaši američku naciju i pripremi je za neku buduću "intervenciju" u zemlji udaljenoj hiljade kilometara.

http://www.youtube.com/watch?v=qrD7N2JMaJc

(Kurir/Dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track