NAPAO NOŽEM: Poludeli bolivijski farmer sekao ljude misleći da su kokoške
Foto: Rojters

Incident na aerodromu u La Pazu

NAPAO NOŽEM: Poludeli bolivijski farmer sekao ljude misleći da su kokoške

Planeta -
Jedna žena je operisana zbog uboda u stomak, a drugoj je probušena jetra. Među povređenima je i jedan policijski poručnik, koji je uhapsio farmera napadača.

LA PAZ - Emotivno rastrojen farmer, koji je danas divljao kuhinjskim nožem na međunarodnom aerodromu u La Pazu, izbo je 11 ljudi, navele su vlasti.

Lekari su naveli da većina povreda nije opasna po život, iako je osam žrtava hospitalizovano. Jedna žena je operisana zbog uboda u stomak, a drugoj je probušena jetra. Među povređenima je i jedan policijski poručnik, koji je uhapsio farmera napadača.

Policija je napadača identifikovala kao Havijera Virhilija Kusija, 41-godišnjeg pripadnika domorodačkog naroda Ajmara, iz planinskog mesta Santa Rosa.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Horhe Peres rekao je da je napadač rekao policiji da "čuje glasove" i da je počeo da napada ljude nožem da bi se odbranio.

"Čovek je došao iz jednog sela. Mentalno je bolestan i prišao je službeniku koji prodaje karte i počeo sa napadom", rekao je jedan od putnika koji je čekao u redu da kupi avionsku kartu.

Komandir policije Adolfo Kardenas takođe je naveo da napadač ima mentalnih problema.

"Davao je nepovezane izjave. Kazao je da je svoje žrtve pobrkao sa kokoškama", rekao je Kardenas. Sve žrtve su Bolivijci, a većina su bile žene, naveli su zvaničnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track