(VIDEO 18+) DONJECK: Ranjeni snimatelj ruske televizije umirao pred kamerama!
Foto: Printscreen LifeNews

Stravičan snimak!

(VIDEO 18+) DONJECK: Ranjeni snimatelj ruske televizije umirao pred kamerama!

Planeta -
Poslednje reči Anatolija Kljana (68) bile su KAMERA, KAMERA; na njega, grupu novinara i majki koje su išle u vojnu bazu u Donjecku da bi tražile da im se sinovi vrate kući, pucali su ukrajinski vojnici

KIJEV - Kamera je zabaležila poslednje trenutke života Anatolija Kljana, snimatelja ruske TV Kanal 1, koji je preminuo pošto su ga u stomak ranili ukrajinski vojnici u Donjecku.

"Naš kolega Anatolij Kljan preminuo je sinoć. On je imao 68 godina. Smrtno je pogođen u stomak", objavila je televizija Kanal 1, prenela je Raša tudej.

Kljan je bio, zajedno sa nekoliko drugih novinara, ukrcan u autobus pun žena, uglavnom majki, koje su se uputile u vojnu bazu u Donjecku da bi tražile da njihovi sinovi budu otpušteni iz vojne jedinice i da im se dozvoli povratak kući. Kada je autobus stigao do destinacije, pucano je iz vojne baze i kamerman je tada ranjen.

Kamera je zabeležila njegove poslednje trenutke i očaj kolega i ostalih putnika. Na snimku se vidi da je vozač autobusa i sam bio ranjen u glavu i vrat i da je rukom držao ranu da spreči krvoliptanje. To mu je samo delimično pošlo za rukom, jer su mu leđa bila oblivena krvlju.

http://www.youtube.com/watch?v=dMSiIdAr1lU

Kljan je preminuo u ambulantnim kolima na putu za bolnicu, potvrdio je prvi zamenik premijera lokalnih proruskih vlasti Andrej Purgin za rusku agenciji RIA Novosti i dodao da je vozač autobusa ostao u bolnici.

Poslednje Kljanove reči bile su "kamera, kamera", kaže kolega s TV kanala Lajf njuz koji je bio uz njega.

Raša tudej navodi da se i druga ekipa ruskih novinara juče našla na udaru oružane vatre i da je na ekipu Lajfnjusa pucano u blizini vojne baze Donjecka. Na njihov automobil je ispaljena granata iz minobacača i u napadu niko nije povređen.

Anatolij Kljan, poslednji trenuci života Foto Printscreen LifeNews
Anatolij Kljan, poslednji trenuci života Foto Printscreen LifeNews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja