(VIDEO) Proglasio svoje kraljevstvo na ničijoj zemlji, razlog će vas raznežiti!
Foto: Printcsreen Yt

Tatina princeza

(VIDEO) Proglasio svoje kraljevstvo na ničijoj zemlji, razlog će vas raznežiti!

Planeta -
U tom trenutku nisam imao pojma kako ću da joj ispunim tu želju, ali sam znao da ću pronaći način, izjavio je Hiton. Rešenje je video u Bar Tavilu, oblasti veličine 2.000 kvadratnih kilometara, na koju ne polažu pravo ni Egipat, ni Sudan

Džeremaja Hiton iz Virdžinije proglasio je parče zemlje između Egipta i Sudana za svoje kraljevstvo i to kako bi svoju ćerku učinio pravom princezom.

Nekoliko meseci ranije njegova sedmogodišnja ćerka Emili ga je bila da ći ikada postati princeza, a on joj je obećao da hoće.

"U tom trenutku nisam imao pojma kako ću da joj ispunim tu želju, ali sam znao da ću pronaći način", izjavio je Hiton. Rešenje je video u Bar Tavilu, oblasti veličine 2.000 kvadratnih kilometara, na koju ne polažu pravo ni Egipat, ni Sudan.

Ova planinska regija je jedna od poslednjih teritorija koja nije pod vlašću neke države. Šelia Karapiko, profesorka političkih nauka je naglasila da bi Egipat i Sudan trebalo da priznaju Hitonovu državu kao legitimnu, pre nego što bi on zaista ostvario legalno pravo na ovu zemlju.

Princeza Emili rekla je za Bristol Herald Courier da se brine da li deca u ovoj regiji imaju dovoljno hrane. Njen otac planira da suverenitet iskoristi kako bi napravio poljoprivredni centar u ovoj oblasti i kaže da će njegova “nacija” imati cilj da pomaže drugim ljudima.

http://www.youtube.com/watch?v=5pTIQQo8tLY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track