ODSTUPANJE: Ukrajinska vojska povlači se s pozicija u Luganskoj i Donjeckoj oblasti
Foto: AP

Taktika?

ODSTUPANJE: Ukrajinska vojska povlači se s pozicija u Luganskoj i Donjeckoj oblasti

Planeta -
Žestoko se ratuje na jugu Donbasa - ukrajinska artiljerija zasipa granatama mesta Marinovku i Stepanovku, kaže Igor Strelkov

DONJECK - Ukrajinska vojska povlači se s pozicija u Luganskoj i Donjeckoj oblasti, javlja Itar-Tass pozivajući se na izvore u snagama samoodbrane u ta dva secesionistička regiona na istoku Ukrajine.

Vojnici su se povukli iz sela Sabovke, Govoruhe Raskošnoje, Georgijevke, ali i iz predgrađa Luganska. Situacija u gradovima se stabilizovala, navodi isti izvor: komunalne službe i javni pravoz normalno funkcionišu.

Jedino su u Donjecku na snazi ratno stanje i policijski čas, koje je juče uveo komandant snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike Igor Strelkov. kod kontrolnog punkta Marinovke na jugu Donjecke oblasti vode se žestoke borbe; jedinica ukrajinske vojske pokušava da se probije iz obruča.

"Protivnik zasipa Marinovku i Stepanovku granatama i raketama. Ljudstvo nije pošlo u napad, nego ostvaruju ogromnu nadmoć u artiljeriji. Imamo ozbiljne gubitke, ali držimo poloožaje", saopštio je Strelkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track