Bajden: Pad malezijskog aviona nije nesreća
Foto: Fonet Ap

Potpredsednik Sjedinjenih Država o tragediji

Bajden: Pad malezijskog aviona nije nesreća

Planeta -
Bajden je rekao da je na letu MH 17 verovatno bilo i američkih državljana i da potvrda tih sumnji predstavlja prioritet za SAD

VAŠINGTON - Američki potpredsednik Džozef Bajden danas je izjavio da obaranje malezijskog aviona nad istočnom Ukrajinom, pri čemu je poginulo svih 295 putnika i članova posade, " izgleda da nije nesreća" i dodao da je avion "raznesen usred leta".

Bajden je rekao da je na letu MH 17 verovatno bilo i američkih državljana i da potvrda tih sumnji predstavlja prioritet za SAD, preneo je Rojters. Potpredsednik SAD je dodao da obaranje aviona predstavlja "ozbiljnu situaciju" i da ima puno pitanja u vezi sa ovim incidentom na koja treba dati odgovor.

Neimenovani američki zvaničnici izjavili su za agenciju AFP da je avion oboren pomoću rakete zemlja-vazduh, ali da još nije jasno ko je ispalio raketu.Analitičari američkih obaveštajnih službi "snažno veruju" da je avion oborila raketa zemlja-vazduh i trenutno na osnovu raspoloživih podataka pokušavaju da utvrde da li su tu raketu ispalile proruske snage sa istoka Ukrajine, ruska ili ukrajinska vojska, otkrio je američki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track