NESTAO U TRENU: Malezijski avion pre pada nije tražio pomoć!
Foto: Youtube

Nema preživelih

NESTAO U TRENU: Malezijski avion pre pada nije tražio pomoć!

Planeta -
Prema navodima jednog neimenovanog američkog zvaničnika, američke obaveštajne vlasti veruju da je avion pao pošto je pogođen raketom zemlja-vazduh, ali još nije poznato ko ju je ispalio, ukrajinske ili proruske snage sa istoka Ukrajine

KUALA LUMPUR - Avion "Malezija erlajnsa" koji se srušio na istoku Ukrajine sa 298 putnika i članova posade nije pre pada uputio nikakav poziv za pomoć, izjavio je malezijski premijer Nadžib Razak.

On je na konferenciji za štampu u Kuala Lumpuru, nakon telefonskih razgovora sa liderima Ukrajine i Holandije, kao i američkim predsednikom Barakom Obamom, rekao da će "prevrnuti svaki kamen" kako bi se saznalo šta se desilo sa avionom "boing 777" na liniji između Amsterdama i Kuala Lumpura, prenela je agencija AP.

"Ovo je tragičan dan za Maleziju, a i čitava godina je bila tragična", istakao je Razak, misleći na tragediju sa još jednim avionom "Malezija erlajnsa", koji je 8. marta nestao tokom leta iz Kuala Lumpura prema Pekingu, a njegovi ostaci još nisu pronađeni.

Nadžib je naveo kako ukrajinske vlasti veruju da je avion sa leta MH 17 juče oboren, odnosno da se ne radi o nesreći.

Prema navodima jednog neimenovanog američkog zvaničnika, američke obaveštajne vlasti veruju da je avion pao pošto je pogođen raketom zemlja-vazduh, ali još nije poznato ko ju je ispalio, ukrajinske ili proruske snage sa istoka Ukrajine, pri čemu i jedni i drugi negiraju odgovornost za tu nesreću.

"U ovom trenutku malezijske vlasti ne mogu da potvrde uzrok nesreće, ali mi moramo da saznamo i saznaćemo tačno šta se desilo sa ovim avionom. Ukoliko se ispostavi da je avion zaista oboren, insistiraćemo da počionioci hitno budu izvedeni pred lice pravde", istakao je malezijski premijer.

On je dodao i da je putanja kojom je leteo avion "Malezija erlajnsa" bila proglašena bezbednom od strane Međunarodne organizacije za civilnu avijaciju.

Malezijski putnički avion, koji je leteo na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur, srušio se u istočnoj Ukrajini, a niko od 298 putnika i članova posade nije preživeo nesreću.

U avionu "Malezija erlajnsa" koji je pao nad istočnom Ukrajinom, oko 60 kilometara od granice sa Rusijom, nalazilo se ukupno 298 ljudi, od kojih su 154 bili državljani Holandije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track