(VIDEO) UŽIVO DAN 153 LUGANSK: Proruske snage zaustavile ukrajinsku ofanzivu, 19 civila poginulo
Foto: AP

Žestoke borbe

(VIDEO) UŽIVO DAN 153 LUGANSK: Proruske snage zaustavile ukrajinsku ofanzivu, 19 civila poginulo

Planeta -
Pres služba LNR tvrdi da ukrajinska vojska nije zauzela nijedan deo Luganska i da obe strane ostaju na svojim položajima

LUGANSK - Proruske snage sprečile su danas ofanzivu ukrajinske vojske u Lugansku, nanevši teške gubitke vladinim snagama u ljudstvu i opremi, tvrdi u saopštenju pres služba samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR).

Borbe su se u prvoj polovini dana vodile u blizini Luganska, a ukrajinska vojska pokušala je da priđe gradu sa dve strane u nameri da odseče put ka Donjecku i deblokira aerodrom, preneo je Itar-Tass.

Kako se navodi u saopštenju, jedinici LNR sprečile su kretanje vojske u oba pravca koja se, pretrpevši teške gubitke, povukla.

Helikopteri ukrajinskih vazduhoplovnih snaga pucali su na položaje proruskih snaga blizu grada Aleksandrovska, ali su rakete promašile metu, stoji u saopštenju.

http://www.youtube.com/watch?v=rhJnq4Xb1iw
13.11 Ukrajinska vojska nastavila je napade na gradove Donjeck i Lugansk na istoku zemlje, javljaju agencije. U napadu ukrajinske artiljerije u Lugansku je juče poginulo 19 osoba, čime se broj civilnih žrtava u tom gradu od početka juna popeo na 250, javlja Raša tudej. Sam grad je prilično uništen jer je već nedeljama pod žestkim artiljerijskim napadima ukrajinske vojske. Infrastruktura je teško oštećena, nema vode, struje ni gasa.

12.57 - Artiljerija ukrajinske vojske, dodaje se, praktično je uništila selo Popasnoje, a žitelji tog sela sakrili su se u podrume kuća da izbegnu snajpersku vatru. Vojska je takođe otvorila vatru u Severodonjecku i Lisičansku. Ministar odbrane Ukrajine Valeri Hatelej prethodno je izvestio predsednika Petra Porošenka da je vojska zauzela jugoistočni deo Luganska i da se aerodrom nalazi pod njenom kontrolom. Pres služba LNR je, međutim, to demantovala, navodeći da ukrajinska vojska nije zauzela nijedan deo Luganska i da obe strane ostaju na svojim položajima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track