Srbi iz Inzbruka dostavili još dva kontigenta pomoći za poplavljene

Udruženje Spoji

Srbi iz Inzbruka dostavili još dva kontigenta pomoći za poplavljene

Austrija -
Članovi SPOJI su u selo Grabovac odvezli pun kamion 175 novih dušeka, 250 ćebadi za decu i 214 ćebadi za odrasle

INZBRUK - Udruženje Srpska pravoslavna omladina Inzbruka (SPOJI) dostavilo je još dva kontigenta humanitarne pomoći namenjene domaćinstvima nastradalim u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. Jedna pošiljka upućena je u selo Grabovac kod Trstenika, dok je druga otišla za Šamac.

Članovi SPOJI su u selo Grabovac odvezli pun kamion 175 novih dušeka, 250 ćebadi za decu i 214 ćebadi za odrasle. Firma "Eurofoam“ za ovu priliku donirala je 50 specijalnih sunđera namenjenih za proizvodnju dušeka, dok je fabrika "Beluti planen“ (Bellutti Planen) u Inzsbruku svu dostavljenu robu namenski proizvela za žrtve poplava u Srbiji. Ukupna vrednost ove pošiljke je 30.000 evra.

Dušan Dragomirović, Vladimir Vlajić, prota Dragi Veškovac i vozač Jozef   Buričić prilikom posete sedištu kruševačke eparhije
Dušan Dragomirović, Vladimir Vlajić, prota Dragi Veškovac i vozač Jozef Buričić prilikom posete sedištu kruševačke eparhije

Veći deo humanitarne pomoći dostavljene u Šamac donirala je firma "Lagerhaus“, gumene čizme, lopate, baterijske lampe, radno odelo i sredstva protiv insekata, dok je firma "Rahjaz“ (Recheis) donirala 350 kilograma testenine. Pomoć za žrtve poplava u Šamcu je sakupljena uz podršku firme "DON travel“ iz Vergla koja je donirala pre svega sredstva za higijenu, dezinfekciju i pokućstvo, kao i firma "Holu“ (Hollu) koja je dala deterdžent, sredstva za higijenu i za dezinfekciju. U ovu pošiljku je uključena i pomoć koju su svakodnevno donosili donatori SPOJI. Ukupna vrednost ove pošiljke je 5.500 evra.

"I tokom leta nastavićemo sa humanitarnim akcijama. Za nekoliko najugroženijih porodica iz Srbije i Republike Srpske kupićemo građevinski materijal, belu tehniku, krevete i drugu pomoć, kako bi smo im koliko-toliko pomogli da ponovo stanu na svoje noge i zimu dočekaju u toplim domovima“, kaže za Kurir predsednik udruženja SPOJI Vladimir Vlajić.

Dostavljanje pomoći porodici Jovičić u Grabovcu
Dostavljanje pomoći porodici Jovičić u Grabovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track