ZVANIČNIK AL KAIDE OSAMI: ISIL je takvo zlo da treba da prekinemo veze s njima!
Foto: Ap I Rojters

Bin Laden bio upozoren

ZVANIČNIK AL KAIDE OSAMI: ISIL je takvo zlo da treba da prekinemo veze s njima!

Planeta -
Šef najveće terorističke mreže dobio je 2011. pismo u kom su ga obavestli da je jedan ogranak, ISIL, toliko brutalan da će samo ukaljati reputaciju Al Kaide!

U gomili papira pronađenoj u skloništu Osame bin Ladena u Pakistanu pronađeno je i pismo pisano pažljivo odabranim rečima na 21 strani, u kojem je nekadašnji šef terorističke mreže upozoren na jačanje ogranka sposobnog za takve brutalnosti da bi Al Kaida trebalo da ga se odrekne.

To pismo je svom šefu napisao jedan od viših zvaničnika Al Kaide i upozorio ga da članovi tog ogranka, koji se zove Islamska država Irak i Levant (ISIL) nemaju nikakvog poštovanja prema ljudskm životu i da će ukaljati reputaciju Al Kaide, piše Dejli mejl. Pismo je napisano 2011. godine.

U pismu su pobrojana neka divljaštva koje su pripadnici te grupe počinili, a posebno se "ističu" upotreba gasa hlora kao hemijskog oružja, granatiranje džamija i masakr u katoličkoj crkvi u Bagdadu.

U suštini, poruka je da je ISIL previše ekstremistička čak i za organizaciju koja je ubila hiljade ljudi u terorističkim napadima na SAD 11. septembra 2001, konstantuje Dejli mejl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track