KOBNA SVAĐA: Tetka pucala u nećaka  pa sebi u glavu!
Foto: Printscreen Osterreich

Porodična tragedija u Austriji

KOBNA SVAĐA: Tetka pucala u nećaka pa sebi u glavu!

Austrija -
Tokom žestoke prepirke Brunhilde H. (83) uzela je pištolj i ispalila metak svom nećaku Maria S. (28) u leđa, a onda izvršila samoubistvo

PAŠING - Brunhilde H. (83) pištoljem je teško ranila svog nećaka Maria S. (28), a zatim počinila samoubistvo pucnjem u glavu.Samoubistvu i pokušaju ubistva prethodila žestoka svađa.

Prema rečima policije, juče oko podneva izbila je svađa u kući u mestu Pašing (Pasching, pokrajina Gornja Austrija) u kojoj su tetka i njen nećak zajedno živeli. Tokom svađe Brunhilde H. je uzela pištolj i pucala nećaku u leđa. Uprkos zadobijenim povredama, Mario S. je uspeo da tetki otme pištolj iz ruku i pobegne iz kuće.

Ranjeni mladić je prilikom bega pištolj bacio na obližnju livadu. Starica, koja je pratila mladića, pronašla bačeno oružje, uzela ga, vratila se u kuću i pucala sebi u glavu. Komšije koje su čule pucnjeve su odmah alarmirali policiju i hitnu pomoć.

Na lice mesta je odamh izašla i policijska jedinica za hitne intrvencije „Kobra“ (Cobra). Oni su provalili vrata kuće i pronašli staricu na podu. Žena jejoš uvek pokazivale znakove života, te je hitno prebačena u bolnicu,ali je nekoliko sati kasnije preminula.

Teško povređeni Mario S. je operisan u urgentnom centru u Lincu. Prema saopštenju iz bolnice, njegovo stanje je kritično, ali se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Prema rečima komšija starica i njen nećak su poslednjih godinu dana živeli zajedno i često su se svađali.

„Nadam se da je sad sve gotovo“, rekao je Mario S. komšiji koji mu je pritrčao u pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track