PREDSEDNIK FINSKE PUTINU: Sankcije nanose štetu bilateralnim odnosima
Foto: Reuters

Sastanak u Sočiju

PREDSEDNIK FINSKE PUTINU: Sankcije nanose štetu bilateralnim odnosima

Planeta -
Sauli Ninisto rekao da je njegova zemlja zainteresovana o zaustavljanju negativnog niza događanja, a agencije podsećaju da je skoro polovina finskih kompanija pogođena sankcijama Rusija-EU

SOČI - Predsednik Finske Sauli Ninisto poručio je danas ruskom kolegi Vladimiru Putinu da zapadne sankcije protiv Moskve i kontramere Rusije štete bilateralnim odnosima dveju zemalja i predložio da se iznađe način za okončanje ukrajinske krize.

"Katastrofa koja se dogodila u Ukrajini, naravno, utiče na sve nas i ima daleko veće posledice, a ne samo lokalne", rekao je Ninisto Putinu tokom sastanka u Sočiju.

Ninisto je istakao da je, kao rezultat tih dešavanja, naneta šteta tradicionalnim odnosima Rusije i Finske.

Putin je naveo da je trgovina između dve zemlje opala u poslednje vreme za osam odsto zbog više faktora, što uključuje i tenzije Istoka i Zapada, prenela je agencija Rojters, dodajući da ruski predsednik nije pominjao ukrajinsku krizu.

Finski predsednik je kazao da sa Putinom želi da razgovara o mogućnostima razrešavanja ukrajinske krize i zaustavljanju "negativnog niza događanja".

Prema navodima finske Privredne komore, skoro polovina finskih kompanija pogođena je sankcijama koje su Evropska unija i Rusija uveli jedni drugima zbog ukrajinske krize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track