ARTILJERIJSKA PALJBA: Eksplozije odjekuju u Donjecku
Foto: Reuters

Nastavljene borbe

ARTILJERIJSKA PALJBA: Eksplozije odjekuju u Donjecku

Planeta -
Eksplozije se čuju na istoku grada kao i u zapadnom delu gde se nalazi aerodrom, prenosi AFP

DONJECK - Eksplozije od jutros odjekuju u nekoliko četvrti Donjecka, uporišta proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, gde stanovnici već dva dana nemaju vodu, javlja Frans pres sa lica mesta.

Eksplozije se čuju na istoku grada kao i u zapadnom delu gde se nalazi aerodrom, prenosi AFP i dodaje da se humanitarna situacija pogoršava u tom gradu u kojem je živelo milion ljudi pre početka sukoba pre četiri meseca.

Stanovnici nemaju vodu od nedelje uveče jer je u sukobima oštećen jedan električni kabl fabrike koja prečišćava vodu. Zbog toga su veliki redovi ispred kioska u kojima se prodaje flaširana voda. Lokalne vlasti su sa svoje strane organizovale distribuciju vode koja nije za piće, tako da postoje i veliki redovi6 ispred cisterni s tom vodom. Vlasti su upozorile da ne znaju koliko će dugo trajati radovi na popravci oštećenog kabla zbog svakodnevnih sukoba u Donjecku između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

U Lugansku, drugom uporištu pobunjenika, već nedeljama traju sukobi u kojima se koristi teško naoružanje. Lokalne vlasti stalno pozivaju u pomoć zbog kritične situacije u gradu, u kojem već dve i po nedelje nema ni vode ni struje i vlada nestašica osnovnih prehrambenih proizvoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track