NAJEZDA MALIH KRVOPIJA U ZADRU: Dovoljno je što mi žena pije krv, a sad i krpelji!
Foto: Thinkstock

Nesvakidašnji događaj

NAJEZDA MALIH KRVOPIJA U ZADRU: Dovoljno je što mi žena pije krv, a sad i krpelji!

Planeta -
Priča koja je odjeknula Zadrom delovala je u početku neverovatno, ali očigledno je reč o čudnoj najezdi opasnih životinjica u Zadru, zbog kojih se četveročlana porodica privremeno iselila iz stana

ZADAR - Dovoljno je što mi žena pije krv, a sada bi to trebalo i krpelji. Otkad se pojavila ta vest, sve smo pregledali i potvrđujem vam da ih, zasad, srećom, nemamo, iako se malo više češkamo, kazao je meštanin iz najnaseljenijeg zadarskog predela Bili brig, gdje su radnici kompanije specijalizovane za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju prošlog petka napravili temeljnu dezinsekciju jednog stana u kojem su zatekli stotine krpelja.

Priča koja je odjeknula Zadrom delovala je u početku neverovatno, ali očigledno je reč o čudnoj najezdi opasnih životinjica u Zadru, zbog kojih se četveročlana porodica privremeno iselila iz stana na četvrtom spratu stambene zgrade, a njihove dve kćeri zbog ugriza u četvrtak završile u Hitnoj pomoći. "Odmah smo izišli na teren i obavili kompletnu dezinsekciju stana. Bilo ih je dosta... Ne znamo o kojoj je vrsti reč, a dve jedinke su poslane na analizu u Hrvatski veterinarski institut', potvrdila je Jasminka Plenković, direktorik firme koja je uradila dezinsekciju.

Roditelji su rekli da su nakon povratka sa desetodnevnoga godišnjeg odmora u stanu pronašli krpelje. Bila je to, kažu, prava invazija krpelja. Najpre su opazili dva krpelja, da bi drugi dan ugledali zid potpuno prekriven opasnim životinjicama.

Ostale su milele po nameštaju i tapetama, a pravi šok je usledio kada su krpelji krenuli u napad. U večernjim satima na sebi i dvema ćerkama otkrili su više ugriza, zbog čega su primili antibiotsku terapiju.

(Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track