Prekinuta projekcija Anđinog filma u Moskvi

Prekinuta projekcija Anđinog filma u Moskvi

Planeta -
U skoro praznoj sali bioskopa Rolan aktivisti Obraza raširili su transparent sa slikom Andželine Žoli sa krvlju oko usta i porukom „Pobijte Srbe? Ne nećemo slušati!“

Aktivisti udruženja „Ruski Obraz“ prekinuli su projekciju filma „U zemlji krvi i meda“ u bioskopu Rolan u Moskvi.

U skoro praznoj sali bioskopa Rolan aktivisti Obraza raširili su transparent sa slikom Andželine Žoli sa krvlju oko usta i porukom „Pobijte Srbe? Ne nećemo slušati!“.

Inače film Anđeline Žoli doživeo je pravi debakl u Rusiji. Na premijeri filma u istom bioskopu bilo je 15 ljudi, a tokom akcije Ruskog Obraza u sali je bilo 13 ljudi.

Odmah na početku filma raširen je transparent a aktivisti Ruskog Obraza uzvikivali su „Stop ubijanju Srba“, „Zaustavite laži!“, „Srbi – braća“ i „Bosna – srpska zemlja“.

Film je zaustavljen a u sali su upaljena svetla. Svim prisutnim gledaocima podeljen je letak koji objašnjava da je film propaganda protiv Srba u Bosni i da širi laži.

Ruska organizacija je istala da su na ovaj način želeli da pokažu solidarnost sa Srbijom i srpskim rodoljubivim organizacijama, među kojima i SNP Naši, koje su protestvovale zbog prikazivanja ovog filma u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track