PRETE DA JE NJIHOV SIN SLEDEĆI: Roditelji otetog Amerikanca mole ISIS za milost
Foto: Youtube

Traže da ga puste

PRETE DA JE NJIHOV SIN SLEDEĆI: Roditelji otetog Amerikanca mole ISIS za milost

Planeta -
Kesigov otac Ed je rekao da je njegov sin, koji se zove Abdul-Rahman nakon što je tokom zatočeništva prešao u islam, zarobljen 1. oktobra 2013. u Siriji, gde je pomagao Sirijcima da se spasu od građanskog rata u toj zemlji

INDIJANAPOLIS - Roditelji Amerikanca Pitera Kesiga, kojeg su džihadisti Islamske države (IS) zapretili da će pogubiti, objavili su danas video poruku u kojoj mole njegove otmičare da ga oslobode i ističu da je njihov sin posvetio čitav život humanitarnom radu i pomaganju sirijskim ratnim izbeglicama.

Pripadnici IS su juče na internetu postavili snimak u kojem se vidi kako jedan džihadista odseca glavu britanskom humanitarcu Alanu Heningu i preti da će sledeći biti pogubljen 26-godišnji Kesig, prenela je agencija AFP.

Kesigov otac Ed je rekao da je njegov sin, koji se zove Abdul-Rahman nakon što je tokom zatočeništva prešao u islam, zarobljen 1. oktobra 2013. u Siriji, gde je pomagao Sirijcima da se spasu od građanskog rata u toj zemlji. U trominutnom video snimku se može videti i Kesigova majka Pola, koja sa maramom na glavi sedi na kauču pored supruga, a u ruci drži sliku svog sina i direktno mu se obraća.

"Pre svega znaj da te volimo i srce nas boli od želje da budeš oslobođen kako bismo mogli ponovo da te zagrlimo, a zatim te pustimo da nastaviš svoj život na način koji si izabrao, da pomažeš onima kojima je pomoć najviše potrebna", rekla je Kesigova majka i dodala:

"Molimo sve one koji te drže u zarobljeništvu da pokažu milost i iskoriste svoju moć da te oslobode."

Roditelji Kesiga su naveli da je on 2006. i 2007. godine služio u američkoj vojsci, a između ostalog je boravio u Iraku četiri meseca tokom 2007, da bi u septembru te godine napustio vojsku iz medicinskih razloga.Nakon napuštanja vojske Kesig se fokusirao na humanitarni rad, izjavila je portparol njegove porodice DŽodi Peras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja