MILORAD DODIK: Novi studentski dom da nosi ime Radovana Karadžića
Foto: Printscreen RTRS

Svečanost na Palama

MILORAD DODIK: Novi studentski dom da nosi ime Radovana Karadžića

Planeta -
Nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu je rezultat vizionarstva prvog predsednika Republike Srpske, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, izjavio Dodik

PALE - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio studentski dom na Palama i predložio da on nosi ime prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, danas haškog optuženika.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, on je rekao da je to "vizinarstvo prvog predsednika Srpske" Karadžića, koji je sa svojim saradnicima pre više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta, prenela je RTRS.

"On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti", rekao je Dodik.

Objekat su otvorili, pored Dodika, premijerka Željka Cvijanović, supruga prvog predsednika RS, Ljiljana Karadžić i predsednik Unije studenata Srpske Predrag Govedarica.

Novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kapaciteta je 600 kreveta i trajno će rešiti dugogodišnji problem smeštaja studenata.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen i napomenuo da je Vlada Srpske u ovaj kraj uložila više od 50 miliona evra.

Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard, podsetivši da se ulazi u završetak projekta Četvrtog paviljona u Banjaluci, što će omogućiti smeštaj za još 280 studenata, kao i projekta u Foči, gde će biti oko 350 mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track