VISOKI KOMESAR UN: Ebola i džihadisti su dvostruka kuga, ISIL je đavolji pokret!
Foto: Printscreen JO

Isto zlo

VISOKI KOMESAR UN: Ebola i džihadisti su dvostruka kuga, ISIL je đavolji pokret!

Planeta -
Islamski fanatici su potencijalno genocidan pokret, koji je proizvod perverznog i smrtonosnog braka jednog novog oblika nihilizma sa digitalnim dobom,.kaže Zeid Rad el Husein

ŽENEVA - Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad el Husein rekao je danas da epidemija ebole i Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) predstavljaju dvostruku kugu za međunarodnu zajednicu.

Te dve pretnje "jačale su tiho, zapostavljene od sveta" koji je pogrešno procenio svoje potencijale, prenosi AP njegove reči.

Visoki komesar je rekao da je njegova agencija započela izradu smernica za zemlje pogođene ebolom ukoliko one uspostave karantin stanovništvu, jer takvi napori mogu, kako je naglasio, lako da prekrše širok spektar ljudskih prava ukoliko se nametne i primeni nepravedno.

El Husein je rekao da islamski borci koji su zauzeli veliki deo teritorije duž granice Iraka i Sirije predstavljaju "đavolji, potencijalno genocidan pokret", koji je proizvod "perverznog i smrtonosnog braka jednog novog oblika nihilizma sa digitalnim dobom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track