PUCNJAVA U BEČU: Potukle se dve čečenske porodice, četvoro teško povređeno!

Obračun nasred ulice

PUCNJAVA U BEČU: Potukle se dve čečenske porodice, četvoro teško povređeno!

Austrija -
Razmirice su trajale već neko vreme i juče je, nažalost, došlo do eskalacije. Još uvek nije pronađeno oružje korišćeno u sukobu, izjavio je portparol policije

BEČ - Četiri osobe teško su povređene, a četiri uhapšene posle pucnjave između dve čečenske porodice u Beču.

Obračun se dogodio nakon svađe koja je izbila u sredu na uglu ulica Tajagase i Petričgase u 21. bečkoj opštini. Tri osobe su ranjene iz vatrenog oružja, dok za četvrtu još nije potvrđeno da li su joj povrede nanesene vatrenim ili hladnim oružjem.

Ranjeni su prebačeni u bolnicu i hitno operisani, dok su četvorica nepovređenih učesnika sukoba uhapšena. Prema rečima policije, krvavi obračun je posledica višegodišnjih razmirica između dve čečenske porodice.

"Razmirice su trajale već neko vreme i juče je, nažalost, došlo do eskalacije. Još uvek nije pronađeno oružje koje je korišćeno u sukobu. Takođe, istragom će biti utvrđeno da li je prilikom obračuna upotrebljeno jedno ili više komada vatrenog oružja“, izjavio je za Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger), portparol policije.

Nakon pucnjave dvoje povređenih su sa jednom nepovređenom osobom automilom pobegli sa lica mesta, ali su ubrzo uhvaćeni. Tri automobila, kojima su se učesnici ovog obračuna dovezli na lice mesta, su zaplenjena i policija će ih detaljno pregledati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track