MEDOJEVIĆ OPTUŽIO ĐUKANOVIĆA: Nije sprečio Hrvate da se domognu crnogorske nafte!

Problemi oko Prevlake

MEDOJEVIĆ OPTUŽIO ĐUKANOVIĆA: Nije sprečio Hrvate da se domognu crnogorske nafte!

Planeta -
Građani moraju da znaju da se radi o milijardama evra. Pokušaj nekog političara, bio on Nebojša Medojević ili Milo Đukanović, da sve to strpa u svoj džep, ne može se okarakterisati drugačije nego kao veleizdaja, rekao je Medojević

PODGORICA - Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je da su crnogorske obaveštajne službe više od godinu dana obaveštavale Vladu da Hrvatska priprema tender za eksploataciju nafte i gasa oko Prevlake, u koji su uključeni i delovi teritorije Crne Gore.

Medojević je ocenio da Vlada ništa nije uradila po tom pitanju i dodao da se radi o ogromnim rezervama gasa i nafte, drugim po veličini u Evropi.

"Građani moraju da znaju da se radi o milijardama evra. Pokušaj nekog političara, bio on Nebojša Medojević ili Milo Đukanović, da sve to strpa u svoj džep, ne može se okarakterisati drugačije nego kao veleizdaja", rekao je Medojević na konferenciji za novinare, prenosi RTCG.

Vlada je, kako smatraju u PZP, trebalo da raspiše tender za eksploataciju nafte i gasa u isto vreme kad i Hrvatska.

"Umesto da hrvatski tender u zoni Prevlake odmah učinimo spornim tako što ćemo kao država u naš tender uvrstiti i te blokove, za koje smatramo da se nalaze u našim teritorijalnim vodama, Lukšić je to nazvao kontratenderom i odbio", kazao je potpredsednik PZP Koča Pavlović.

On smatra da je Vlada učinila sve što je bilo neophodno da hrvatski tender uspe i postane potpuno neosporan sa aspekta međunarodno-pravnog legaliteta.

"Hrvatski tender je završen i ishod je poznat, šest kompanija se javilo i predalo ponude. U tom smislu svaka priča koja dovodi u pitanje eksploataciju predstavlja bacanje prašine u oči građana.

Iz izjava hrvatskih zvaničnika je vrlo jasno da oni tender smatraju uspešnim i da će eksploatacija sa onim koga hrvatska vlada izabere ubrzo krenuti", rekao je Pavlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track