DOGOVORENO: 24. novembra konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srpske
Foto: Sajt Skupštine Srpske

Odlučeno

DOGOVORENO: 24. novembra konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srpske

Planeta -
Na sednici će zakletvu položiti predsednik i potpredsednici Srpske, biće verifikovani poslanički mandati, a i nov saziv parlamenta dobiće novog predsednika i potpredsednike

BANJALUKA - Konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik parlamenta, biće održana u ponedjeljak, 24. novembra, odlučeno je na današnjim konsultacijama predstavnika parlamentarnih stranaka, objavljeno je na sajtu Narodne skupštine Republike Srpske.

Igor Radojičić, predsednik aktuelnog saziva NS RS, precizirao je da se na dnevnom redu prve sednice devetog saziva parlamenta nalazi izbor članovа komisije za izbor i imenovanja, koja treba da verifikuje poslaničke mandate, a zatim će poslanici i novoizabrani predsеdnik i potpredsednici Republike položili zakletvu.

Zatim će biti izabran predsednik Narodne skupštine i biće odlučeno koliko će potpredsednika parlament imati i ko će oni biti.

"Pored toga,na prvoj sednici će biti pokrenuta incijativa za izbor delegata iz RS za Dom naroda parlamenta BiH i delegata za izbor delegata u Veće naroda RS", precizirao je Radojičić i dodao da će, kako to skupštinski poslovnik i propisuje, prvu sednicu voditi najstariji poslanik - Ilija Stevančević iz koalicije SDS - PUP - SRS - dok će mu u tome, uz generalnog sekretara aktuelnog saziva Ranka Karapetrovića, pomagati troje najmlađih poslanika - Marko Vidaković (SNSD), Davor Šešić (SDS-PUP-SRS) i Neda Petrić (DNS - SRS RS - NS).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track