MINISTAR ODBRANE SAD:  Nizak moral nuklearnih snaga ugrožava bezbednost Amerike!
Foto: AP

Zabrinut

MINISTAR ODBRANE SAD: Nizak moral nuklearnih snaga ugrožava bezbednost Amerike!

Planeta -
Istrage su usledile nakon skandala oko varanja na testovima dvojice pripadnika vazduhoplovnih snaga zaduženih za nadgledanje interkontinentalnih balističkih raketa, kao i otpuštanja nekoliko viših oficira zbog opijanja

VAŠINGTON - Američke nuklearne snage opterećene su niskim moralom, manjkom ljudi i lošim rukovođenjem koji mogu da ugroze njihovu bezbednost i efikasnost, saopštio je danas američki ministar odbrane Čak Hejgel.

On je istakao kako su dve istrage Pentagona ukazale na sistematske probleme u toj oblasti, prenosi AFP.

Uzroke navedenog stanja Hejgel vidi u "kontinuiranom manjku investiranja i podrške za američke nuklerane snage tokom suviše mnogo godina".

Čak Hejgel
Čak Hejgel

Istrage su usledile nakon skandala oko varanja na testovima dvojice pripadnika vazduhoplovnih snaga zaduženih za nadgledanje interkontinentalnih balističkih raketa, kao i otpuštanja nekoliko viših oficira zbog neadekvatnog ponašanja (opijanja i sl.).

Hejgel napominje kako oni koji rade u nuklearnom sektoru armije SAD često imaju osećaj nedostatka izgleda za napredovanje u karijeri.

Ministar odbrane SAD je obelodanio "akcioni plan" kojim se predviđa reorganizacija komandne strukture, veća ulaganja u opremu i dodatni personal. On je naglasio da su na ovom sektoru potrebna ulaganja od više milijardi dolara u narednih pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track