BESPLATNA APLIKACIJA: Ima i GPS za lakše snalaženje na vašaru!
Foto: MAGMAG Events

Sutra počinju pripreme za Božić

BESPLATNA APLIKACIJA: Ima i GPS za lakše snalaženje na vašaru!

Austrija -
Korisnici smart telefona mogu da skinu besplatnu aplikaciju „Adventzauber“ koja im omogućava da se lakše snađu na najvećem od svih novogodišnjih vašara u Beču koji je ispred Gradske kuće

BEČ - Na ovogodišnjim božićnim vašarima u Beču (Christkindlmarkt) očekuje se ooko sam miliona posetilaca. Prvi vašari otvaraju se već sutra, a kako bi se posetiocima olakšalo snalaženje i dao pregled najvažnijih informacija vezanih za najveći od svih ispred Gradske kuće (Rathaus), svi korisnici smart telefona mogu da skinu besplatnu aplikaciju „Adventzauber“.

Nova aplikacija nudi različite ture: kulinarsku, romantičnu ili zabavnu turu za najmlađe. Korisnici mogu da izaberu kraće ili duže šetnje, u skladu sa brojem „zaustavljanja“. Nakon odabira ture, na telefonima se otvara plan vašara, a uključivanjem GPS funkcije posetioci mogu da prate gde se tačno nalaze i koliko im treba do sledećeg odredišta, bilo da se radi o štandu za prodaju krofni i tople kafe, langoša ili punča, ili pošti za slanje božićnih želja.

Besplatna plikacija adventzauber za posetioce vašara kod Rathausa
Besplatna plikacija adventzauber za posetioce vašara kod Rathausa

Aplikacija osim toga nudi i informacije vezane za zabavu najmlađih, poput različitih radionica. Osim poslastičarnice u kojoj deca starija od 3 godine mogu da prave božićne kekse, nešto stariji mališani imaju priliku da ukrašavaju zidne satove, jastučnice, sveće i ukrasne kutijice.

Svaki korisnik koji skine „Adventzauber“ omiljene slike će moći da stavi u šarene praznične ramove, a zatim ih odštampa na kompjuteru, a osim radnog vremena svakog pojedinačnog štanda i radionice, aplikacija nudi i pregled svih manifestacija koje će se održati u okviru ovog vašara.

Božićni vašar ispred Gradske kuće svečano će biti otvoren sutra, u subotu, u 17:30 i trajaće do 24. decembra u 17 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja