SUDIJA PUSTIO DOKTORA IZ PAKLA: Bičevao dečaka i skidao mu gaće, a brani se sa slobode!
Foto: Printscreen Yt

Kontroverzna odluka

SUDIJA PUSTIO DOKTORA IZ PAKLA: Bičevao dečaka i skidao mu gaće, a brani se sa slobode!

Planeta -
Samozvani lekar Ante Pavlović snimao je kako mrcvari dečaka i to postavio na Jutjubu

KARLOVAC - Sudija karlovačkog Županijskog suda pustio je zloglasnog kiropraktičara Antu Pavlovića, prijavljenog zato što je krajem avgusta u Novom Zagrebu fizički zlostavljao dečaka (12) i postavio snimak na Jutjubu, da se brani sa slobode.

Karlovačko tužitlaštvo tražilo je od sudije Pavloviću odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva, uništavanja ili falsifikovanja tragova ili mogućeg uticanja na svedoke, saučesnike ili prikrivače, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Međutim, sudija je odbio taj predlog, zbog čega je tužilaštvo najavilo žalbu.

Osumnjičeni je dečaka tokom "tretmana lečenja", na koji su ga odveli roditelji, u više navrata vređao, ponižavao, pretio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao, udarajući ga više puta bičem po stražnjici i desnoj strani lica. Tražio je od dečaka da se pred svima skine i pokaže polni organ, zatim je pokušao da mu strgne bermude, snažno ga bacio na pod i ponovo bičem više puta jako udario u predelu leđa i glave.

U karlovačkom tužilaštvu podsećaju da je dečak zapomagao i molio oca za pomoć, a osumnjičeni je snimao "tretman lečenja" video-kamerom i objavio snimak na Jutjub uz podjednako odvratan komentar. Tako je, dodaju u tužilaštvu, omogućio višemilionskom internet auditorijumu uvid u lični i porodični život maloletnika, kao i njegov lik i identitet.

Inače, Pavlovića je prijavila pravobraniteljka za decu Ivana Milas Klarić, koja je nedavno, zajedno s ministarkom socijalne politike i mladih Milankom Opačić, javno osudila zlostavljanje dečaka i objavljivanje na internetu. Na njihov zatev, snimak je skinut s Jutjuba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja