ZLOČIN IZ MRŽNJE: Bosanka (26) opljačkana i pretučena u Sent Luisu
Foto: Printscreen

Izvukli je iz automobila

ZLOČIN IZ MRŽNJE: Bosanka (26) opljačkana i pretučena u Sent Luisu

Planeta -
Šef lokalne policije je izjavio da su joj pretili da će je povrediti jer je Bosanka

SENT LUIS - Policija američkog grada Sent Luisa obavestila je FBI da je jedna Bosanka napadnuta u tom gradu. Ona je izvučena iz automobila, opljačkana i potom pretučena.

Policija sumnja na zločin iz mržnje i ne veruje da postoji "sistematski problem sa Bosancima" zbog kojeg su se našli na udaru, javlja Fox2Now. Napad na ženu dogodio se u petak ujutro u Lendsdonu.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Mladu ženu zaustavila su trojica muškaraca afroameričkog porekla, naredila joj da izađe iz vozila, a kad je ona to odbila izvukli su je i pretukli, te opljačkali i oštetili njen auto. Takođe su joj uputili pogrdne reči.

Šef policije u St. Luisu Sem Dotson je izjavio: "Pretili su da će je povrediti jer je Bosanka. Ta činjenica ukazuje da je bila meta ili zato što je Bosanka ili je napad nastavljen i pogoršan nakon što su napadači to otkrili. Veoma sam zabrinut zbog toga tako da slučaj istražujemo kao zločin iz mržnje".

Uznemireni roditelji devojke govorili su za Fox2 o ovom incidentu ističući da strahuju za svoju porodicu i za sigurnost.Podsetimo, prošle nedelje Bosanac Zemir Begić brutalno je ubijen u Sent Luisu čekićem, međutim taj slučaj policija nije posmatrala kao zločin iz mržnje. Međutim, sada su stvari promenjene. Policijske patrole postavljene su u delovima grada gde žive ljudi poreklom iz BiH, a prema dosadašnjim informacijama, napadnuta devojka će preživeti.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track