KONAČNO DOLIJAO: Ubijen albanski koljač u Iraku!

Smrt džihadiste sa Balkana

KONAČNO DOLIJAO: Ubijen albanski koljač u Iraku!

Planeta -
Vest o njegovoj pogibiji još nije potvrđena, a poznato je da su i ranije, tačnije pre šest meseci, kurdski izvori objavili da je stradao

BAGDAD - Albanac s Kosova Lavdrim Muhadžeri (24), koji je u javnosti najpoznatiji džihadista sa Balkana i koji se na društvenim mrežama hvalio kako odseca glave ljudima u Iraku i Siriji, ubijen je u eksploziji automobila-bombe u nedaleko od Mosula.Vest o njegovoj pogibiji još nije potvrđena, a poznato je da su i ranije, tačnije pre šest meseci, kurdski izvori objavili da je stradao.Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudžahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe smatra ga glavnim u Siriji za regrutovanje Albanaca sa Kosova, a Amerika ga je stavila na listu najtraženijih terorista na svetu.

Inače, juče su nastavljene borbe u Iraku i Siriji, a svetom je odjeknula vest i da su one postale intenzivne nedaleko od granice s Libanonom. Međutim, u njima učestvuju borci Islamske države (IS) i fronta El Nusra, jednog od nasilnijih ogranaka Al Kaide na tom području. Iako dele istu ideologiju, IS i Al Kaida sukobili su se nakon neuspešnih pregovora o ujedinjenju pod jednim zapovednikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track