(UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+) BEZ TRUNKE KAJANJA: 4 godina robije dadilji koja je gazila dete
Foto: Youtube

Bebisiterka iz pakla

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+) BEZ TRUNKE KAJANJA: 4 godina robije dadilji koja je gazila dete

Planeta -
Devojka je priznala da je mučila bebu o kojoj je brinula, a medji zgroženo javljaju da joj se na licu nije videla ni trunka emocije dok je slušala presudu

KAMPALA - Sud u Ugandi je danas izrekao kaznu zatvora od četiri godine jednoj dadilji zbog zlostavljanja deteta, a taj slučaj je duboko uznemirio građane i pokrenuo debatu o ulozi kućnih pomoćnica u podizanju dece u toj istočnoafričkoj zemlji.

Dadilja Džoli Tumuhirve (22) je na suđenju proglašena krivom za mučenje deteta, uprkos tome što je njen advokat izjavio da ona nije imala fer suđenje. Sudija Lilijan Bučan rekla je da je Tumuhirve počinila "neopravdan i neoprostiv" zločin nad "nevinim i bespomoćnim detetom". Devojka je na prethodnom ročištu priznala krivicu da je mučila dete o kojem je brinula, prenosi AFP.

Javnost Ugande je bila šokirana pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se može videti kako Tumuhirve šamara, udara nogom i gazi po detetu svog poslodavca, devojčici koja je u vreme incidenta imala 18 meseci. Prebila je malo dete samo zato što je povratilo hranu kojom je pokušavala da je na silu nahrani.

Ona je na kraju stravičnog snimka odvukla dete u besvesnom stanju iz sobe.

Snimak je načinjen tako što je detetov otac postavio skrivenu kameru u kući, a kad je video kako kućna pomoćnica tuče dete, on ju je prebio. Ona je zatim prijavila oca deteta policiji zbog fizičkog napada, ali je otac, da bi objasnio svoj postupak, policiji pokazao snimak na kojem se vidi kako devojka brutalno bije njegovu ćerku.

Mediji koji su danas pratili izricanje presude preneli su da na licu devojke nije mogla da se vidi ni trunka emocije. Otac žrtve rekao je novinarima da je ovaj slučaj primer za sve dadilje koje zlostavljaju decu da znaju da neće proći nekažnjeno.

http://www.youtube.com/watch?v=0jNA1Tt5ebQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track