UZAVRELO: Policija objavila snimak ubistva crnog tinejdžera u Sent Luisu! (VIDEO)
Foto: YOUTUBE

Neredi

UZAVRELO: Policija objavila snimak ubistva crnog tinejdžera u Sent Luisu! (VIDEO)

Planeta -
Snimak sigurnosne kamere potvrđuje da je policajac upucao muškarca koji je izvadio pištolj i uperio ga u njega dok mu je prilazio na benzinskoj pumpi

SENT LOUIS - Policija Sent Luisa odlučila je da objavi snimak ubistva crnog tinejdžera sa sigurnosne kamere. Policajac je ubio 18-godišnjeg tinejdžera na benzinskoj pumpi u utorak uveče u predgrađu grada.- U strahu za svoj život, policajac je ispalio nekoliko hitaca pogodivši osumnjičenog čime ga je fatalno povredio. Drugi osumnjičeni pobegao je s mesta zločina, izjavio je portparol policije Sent Luisa.Snimak sigurnosne kamere potvrđuje da je policajac upucao muškarca koji je izvadio pištolj i uperio ga u njega dok mu je prilazio na benzinskoj pumpi u Berkliju. Video je objavljen kako bi se svedoci, koje je takođe snimila kamera, javili policiji i dali svoje iskaze.Nakon incidenta oglasio se i šef lokalne policije.

'Donete su neke loše odluke. Uključujući i onu odluku policajca da ne koristi pištolj za omamljivanje i da ne nosi službenu kameru na uniformi', izjavio je Džon Belmar, šef policije.Dodao je da je ubijeni, Antonio Martin, imao dosije te je od ranije bio poznat policiji zbog napada vatrenim oružjem.

Berkli se nalazi nekoliko minuta udaljen od Fergusona gde su policajci u avgustu ubili Majkla Brauna nakon čega su u celoj zemlji počeli protiv naslinih policijskih metoda.Nakon Martinove smrti, usledili su protesti u Berkliju koji su prerasli u nemire prilikom čega je jedan policajac stradao od eksplozije, a drugi je pogođen ciglom.

http://www.youtube.com/watch?v=15vqUf6H-po#t=93

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track