PRVE ŽRTVE U FRANCUSKOJ: Pet beskućnika umrlo od smrzavanja
Foto: Ap

Tuga

PRVE ŽRTVE U FRANCUSKOJ: Pet beskućnika umrlo od smrzavanja

Planeta -
Trojica su umrla od hipotermije, a dvojica nesrećnika su se zapalila u pokušaju da se ugreju i izgorela

PARIZ - Pet beskućnika je umrlo u Francuskoj od posledica hladnoće, saopštili su danas zvaničnici, posle hladnog talasa koji je proteklih dana zahvatio tu zemlju.

Jedan 29-godišnji muškarac pronađen je mrtav u subotu u gradu Dueu na severu zemlje, dok su dva preminula u nedelju, jedan 50-godišnjak u Parizu i jedan 46-godišnji Belgijanac na jugoistoku Francuske. Sva trojica su umrli od hipotermije, rekli su zvaničnici, a preneo AFP.

Vlasti u Dueu su saopštile da su ponudile mladom beskućniku smeštaj, ali da je on u više navrata odbijao njihovu ponudu. Parižanin, kome su vlasti, takođe, nudile pomoć, pronađen je u smrznut i preminuo je kada mu je ukazana prva pomoć. Smrt Belgijanca pripisuje se hladnoći, iako je on bio pod jakim dejstvom alkohola, kazali su zvaničnici. On je živeo u šatoru sa svojom majkom, koja je došla iz Belgije kako bi brinula o njemu.

U međuvremenu, spaljena tela dvojice beskućnika pronađena su danas istočno od Pariza.Policija je saopštila da su muškarci očigledno zapalili vatru u zgradi u koju su se sklonili od hladnoće.

Posle neuobičajno toplog vremena, Francusku je proteklih dana zahvatio hladni talas, a živa na termometru pala je na minus 14, do čak minus 22 stepena Celzijusa u planinama, navela je francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track