(VIDEO) ZAPALIO SE KAMION PUN PETARDI: Lančari sudar 123 vozila u Mičigenu!
Foto: Printscreen

Poginuo jedan vozač

(VIDEO) ZAPALIO SE KAMION PUN PETARDI: Lančari sudar 123 vozila u Mičigenu!

Planeta -
Zbog zapaljenog kamiona sa pirotehničkim sredstvima, kao i još jednog požara na kamionu koji je prevozio metansku kiselinu, policija je obustavila sav saobraćaj u radijusu od tri milje od mesta nesreće

DETROIT - Najmanje jedna osoba je poginula, a 22 su povređene u lančanom sudaru u američkoj saveznoj državi Mičigen, u kojem je učestvovalo čak 123 vozila, objavili su danas američki mediji. Jedno od vozila koje je učestvovalo u ovoj nesreći je kamion koji je prevozio pirotehnička sredstva, a u sudaru se zapalio, saopštila je lokalna policija, a prenela medijska kuća NBC.

Zbog lančanog sudara, do kojeg je došlo oko 10 sati po lokalnom vremenu, potpuno je zatvoren autoput Interstejt 94, izjavio je policajac mičigenske policije Rik Pejzder.

Zbog zapaljenog kamiona sa pirotehničkim sredstvima, kao i još jednog požara na kamionu koji je prevozio metansku kiselinu, policija je obustavila sav saobraćaj u radijusu od tri milje od mesta nesreće, a građani su takođe pozvani da napuste svoje domove na tom području, rekao je Pejzder.

Opasnost je u međuvremenu ukinuta, pošto je ugašen požar na dva kamiona.U lančanom sudaru je poginuo jedan vozač kamiona, koji još nije identifikovan. Najmanje deset osoba je prevezeno u obližnje bolnice zbog povreda, dok je isto toliko ljudi sa lakšim povredama prevezeno u zdravstveni centar u Betl Kriku.

Policija navodi da je vidljivost na putu bila loša zbog snega koji je intenzivno padao u vreme sudara, ali se uzrok još istražuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track