ŽIRINOVSKI PRETI: Spremite se za mobilizaciju! Evo kad počinje Treći svetski rat...
Foto: AP

Izazvao oprečne komentare

ŽIRINOVSKI PRETI: Spremite se za mobilizaciju! Evo kad počinje Treći svetski rat...

Planeta -
Žirinovski takođe navodi da postoje samo "4 prestonice na svetu“ i da se "one uvek slažu jedna sa drugom“, ukazujući na postojanje globalne vlasti

RUSIJA - Kontroverzni ruski političar Vladimir Žirinovski, koji je pre 3 godine upozorio da postoji „tajno rusko oružje“ koje bi moglo da uništi bilo koji deo planete u roku od 15 minuta, čime će ubiti nekoliko stotina miliona ljudi, ponovo je u akciji i upozorava da će Treći svetski rat početi negde posle 15. januara, privlačeći različite kritike i komentare.

Pored toga što pominje tajno rusko oružje, Žirinovski takođe navodi da postoje samo „4 prestonice na svetu“ i da se "one uvek slažu jedna sa drugom“, ukazujući na postojanje globalne vlasti.

Žirinovski je još u avgustu prošle godine došao u žižu javnosti kada je predložio da u Rusiji budu zabranjene političke partije i da bude uveden sistem "izborne monarhije" u kom bi oko pet do šest hiljada "izabranih najboljih ljudi" biralo vladara.

Žirinovski je taj predlog izneo tokom svog obraćanja na sveruskom forumu mladih "Seliger".

"Demokratija će nas uništiti. Sve dok budemo imali demokratiju, mi ćemo puzati. Da ne biste puzali već hodali, morate da od demokratije pređete na monarhistički oblik vladavine", rekao je Žirinovski što je preneo Njuzru pozivajući se na agenciju ITAR-TAS S.

Žirinovski veruje da su demokratija i višepartijski sitem nametnule "slabe države", među koje ubraja i Rusiju, a rešenje koje predlaže je tradicionalno kardinalsko, navodi Njuzru.

"Sve partije zabraniti! Neka bude monarhija, ali da izbori podrazumevaju da se okupi pet šest hiljada ljudi, najboljih ljudi, i da biraju vladara!", naveo je Žirinovski.

Portal objašnjava da je izborna monarhija retka forma ustavne strukture države i kao primere navodi Vatikan i Kambodžu, a kao najuspešniji primer tog oblika vladavine navodi Maleziju.

http://www.youtube.com/watch?v=9-nlDIgTHzs
http://www.youtube.com/watch?v=Zcmpn-lmQ1I

MALE ŠANSE ZA TREĆI SVETSKI RAT?

Glavni faktor odvraćanja od Trećeg svetskog rata predstavlja činjenica da Rusija poseduje sistem koji omogućuje nanošenje drugog nuklearnog udara (nuklearna odmazda) čak i pri potpunom uništenju komandnih punktova i linija veze Raketnih jedinica strateške namene.

Njegovo ime je "Perimetar“, a u SAD ga zovu "Mrtva ruka“.

Osnovni sistem upravljanja strateškim raketama zove se "Kazbek“ – on je poznat zahvaljujući kompleksu "Čeget“ ili "nuklearnom koferčiću“. "Perimetar“ je alternativni komandni sistem nuklearnih snaga Rusije. On je namenjen za automatsko upravljanje masivnim nuklearnim udarom.

Razvijanje sistema takozvanog garantovanog drugog udara počelo je u jeku Hladnog rata, kada je postalo jasno da će sredstva za radio-elektronsku borbu koja se neprekidno usavršavaju vrlo brzo biti u mogućnosti da blokiraju redovne kanale upravljanja strateškim nuklearnim snagama. Bila je potrebna rezervna varijanta za vezu, koja garantuje dovođenje komandi do lansirnih uređaja.

http://www.youtube.com/watch?v=3lHDr0Lh3S8

I KINESKI PROFESOR NAJAVLJUJE GLOBALNI SUKOB

U izjavi za državne novine Pipls dejli, kineski profesor Han Ksudong upozorio je u septembru prošle godine da Peking treba da se pripremi za nadolazeći Treći svetski rat koji će nastati zbog konflikta SAD i Rusije oko Ukrajine.

"Kako se ukrajinska kriza produbljuje, međunarodni posmatrači su postali sve više i više zabrinuti zbog direktnog vojnog sukoba između SAD i Rusije. Čim se pojavi oružano rivalstvo, verovatno je da će se proširiti na ceo svet. Mi predviđamo da će izbiti svetski rat“, piše Ksudong, navodeći da je „svet ušao u novu eru u smislu svetskog ratovanja“, baziranu na internetu i konceptu pomorske snage.

Profesor nastavlja s upozorenjima: „Verovatno je da će se Treći svetski rat boriti za prevlast na moru, i da Peking, kako bi se Kina pripremila za nadolazeći konflikt, mora da „razvije svoju vojnu snagu na osnovu svetskog rata“, kako ne bi postala pasivna žrtva u predstojećim događajima.

Naglašavajući da „SAD pojačano preti prekomorskim interesima Kine“, Ksudong upozorava da Peking „mora da razmišlja o trećem svetskom ratu pri razvitku vojnih snaga, posebno morskih i vazduhoplovnih snaga“.

(Webtribune/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track