NE MOŽEŠ NI U WC DA ODEŠ: Od 1. aprila najkraći let Beč-Bratislava!

Brže do austrijskog aerodroma

NE MOŽEŠ NI U WC DA ODEŠ: Od 1. aprila najkraći let Beč-Bratislava!

Austrija -
Let između Beča i Bratislave trajao bi svega 20 minuta. Putnici će moći da koriste toalet samo na sopstvenu odgovornost, jer 90 odsto leta čine poletanje i sletanje

BEČ - Partija Zelenih oštro se suprotstavila najavama aviokompanije “Niki” će od 1. aprila uvesti let između Beča i Bratislave. Ovo će biti najkraći let na svetu, jer su aerodromi Beč i Bratislava vazdušnom linijom, udaljeni svega 47 kilomeara.

Da podsetimo let između dva grada trajao bi svega 20 minuta. Putnici će moći da koriste toalet samo na sopstvenu odgovornost, jer 90 odsto leta čine poletanje i sletanje, tako da je pitanje da li će putnici uopšte stići do toaleta. Ovaj let se uvodi prvenstveno kako bi se putnicima iz Slovačke omogućilo brže priključenje mreži avio linija preko Beča. Automobilom, vozom, ili autobusom od Bratislave do Beča putuje se oko sat vremena.

Mnogi političari su ovu ideju dočekali "na nož", posebno su se razbesneli Zeleni. Georg Vili (Georg Willi), poslanik Zelenih u austrijskom parlamentu oštro kritikuje ovu ideja koja je po njemu apsurdna.

„Tokom leta između Beča i Bratislaveavion potrosi tonu goriva, zbog niske visine letenja i jakog otpora vazduha, a ispusti četiri tone ugljen dioksida, što je 50 puta više nego što ispusti autobus na istoj distanci. Sve to će dovesti do drastičnog zagađenja vazduha.“, rekao je Vili

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja