STRAHOTA U SVETOJ RECI: Iz Ganga izvučeno 102 raspadnuta tela, mahom devojčice!
Foto: Reuters

Otkrili ih strvinari

STRAHOTA U SVETOJ RECI: Iz Ganga izvučeno 102 raspadnuta tela, mahom devojčice!

Planeta -
Vlasti ne sumnjaju da je reč o zločinu, već o običaju u Indiji da se neudate devojke i devojčice ne kremiraju, već sahranjuju u vodi

NJU DELHI - U pritoci reke Gang na severu Indije pronađena su tela 102 osobe, među kojima ima i dosta dece, za koje indijske vlasti sada istražuju kako su dospela u reku.

Vlasti ne sumnjaju da je reč o zločinu, već o običaju u Indiji da se neudate devojke i devojčice ne kremiraju, već sahranjuju u vodi, kao i o tome da mnogi siromašni ljudi ne mogu da priušte kremaciju, što je inače uobičajeni način obavljanja pogrebnih običaja u Indiji, prenela je agencija AP.

Sudija suda u okrugu Unao Sauma Agarval je izjavio da su tela u suviše lošem stanju da bi bila identifikovana ili da se na njima izvrši obdukcija, ali se sprovode DNK testovi kako bi se utvrdilo odakle potiču tela.

Seljani su juče prvi primetili tela, koja su plutala uz rečnu obalu, u blizini je bilo dosta pasa i strvinara. Milioni Hindusa u Indiji praktikuju kremaciju na otvorenom, posle čega se pepeo preminulih baca u svete, ali veoma zagađene reke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track