(VIDEO) IVANOV: Ako artiljerija zaćuti i počnu pregovori, još ima šanse za mir
Foto: Printscreen Yt

Poruka

(VIDEO) IVANOV: Ako artiljerija zaćuti i počnu pregovori, još ima šanse za mir

Planeta -
Petar Porošenko nije odgovorio Vladimiru Putnu na predlog da se povuče teško naoružanje, ali je izdao naređenje da se granatira, kaže šef ruske predsedničke administracije

AUŠVIC - Šef ruske predsedničke administracije Sergej Ivanov rekao je da još postoje šanse za mirno rešenje krize u Ukrajini, ali da ima malo mesta za optimizam kada se procenjuje trenutna situacija.

"Pre svega, treba da prestane artiljerijsko granatiranje i da započnu pre ili kasnije direktni razgovori između Kijeva i vlasti Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike", rekao je on za Itar-Tass.

"Pogoršanje situacije u Ukrajini ne samo da je žalosno već i čudno. Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je pismo u kojem predlaže povlačenje teškog naoružanja i na to nije bilo odgovora, s tim što je Petar Porošenko (predsednik Ukrajine) otišao u Davos i izdao naređenje da se granatira", rekao je Ivanov.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko je tek 26. januara dao pismeni odgovor na predlog ruskog predsednika Vladimira Putina od 15. januara da se trenutno povuče teško naoružanje sa linije razdvajanja u Istočnoj Ukrajini, saopštila je pres služba Kremlja ne navodeći šta stoji u Porošenkovom odgovoru.

http://www.youtube.com/watch?v=7MaUW_BHWEw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track