STROS-KANU POČINJE SUĐENJE: Podvodio i organizovao seks zabave u luks hotelu
Foto: AP Photo

Kao Berluskoni

STROS-KANU POČINJE SUĐENJE: Podvodio i organizovao seks zabave u luks hotelu

Planeta -
Bivši direktor MMF, kako stoji na stotinama strana optužnog materijala, navodno organizovao lanac prostitucije u hotelu "Karlton" u Lilu. Sam priznao da je učestvovao u seks zabavama

PARIZ - U Lilu danas počinje suđenje bivšem direktoru Međunarodnog monetarnog fonda Dominiku Stros-Kanu po optužnici za podvođenje.

Na optuženičkoj klupi se, osim Stros-Kana, nalazi još 13 osoba, uključujući francuske i belgijske biznismene, kao i policajce. Bivši direktor MMF i nekada najizgledniji kandidat socijalista za predsednika Francuske optužen je za organizovanje lanca prostitucije u Lilu, gradu na severu zemlje, u blizini granice sa Belgijom. Stros-Kan je, kako stoji na stotinama strana optužnog materijala, organizovao prostituciju u luksuznom hotelu "Karlton" u Lilu.

Njegova odbrana tvrdi da je istina da je on učestvovao u seksualnim zabavama u tom hotelu, ali da nije znao da su prisutne devojke bile prostitutke. Stros-Kanovi advokati tvrde i da on nije imao ključnu ulogu u organizovanju tih zabava, prenose agencije.Očekuje se da će stotine reportera izveštavati sa suđenja u Lilu, koje dolazi četiri godine pošto je Stros-Kan optužen za seksualni napad na sobaricu u hotelu Njujorku. Taj skandal ga je koštao odlaska sa mesta generalnog direktora MMF-a. On je na toj funkciji bio od 2007. do 2011. i važio je za izvanrednog finansijskog stručnjaka, a smešila mu se i kandidatura francuske Socijalističke partije za novog šefa države 2012. godine sve do izbijanja seks skandala sa sobaricom.

Hotel Karlton u Lilu
Hotel Karlton u Lilu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track