ARAPI STIGLI U TRNOVO: Grade najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi!
Foto: Fokus.ba

Kod Istočnog Sarajeva

ARAPI STIGLI U TRNOVO: Grade najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi!

Planeta -
Vrednost tog projekta je oko 4,5 milijardi konvertibilnih marki (KM) ili 2,5 milijardi evra, a finansira ga kompanija Burodž properti development (Buroj Property Development) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

SARAJEVO - Na području opštine Trnovo kod Istočnog Sarajeva biće izgrađen najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi sa više hiljada stanova, najvećim trgovinskim centrom u Bosni i Hercegovini i drugom infrastrukturom.

Vrednost tog projekta je oko 4,5 milijardi konvertibilnih marki (KM) ili 2,5 milijardi evra, a finansira ga kompanija Burodž properti development (Buroj Property Development) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Direktor te firme Ismail Ahmet danas je u Sarajevu s načelnikom Opštine Trnovo Ibrom Berilom potpisao Protokol o saradnji i naglasio da njegova kompanija hoće da pomogne da BiH postane jedan od lidera u turizmu u zemljama okruženja i šire.

"Ovo je prvi korak ka izgradnji jakog partnerstva", kazao je Ahmed istakavši da je njegova kompanija jedna od vodećih u urbanističkoj gradnji, a da se na investiticiju u BiH odlučila na poziv ambasade UAE u BiH.

Ovakav projekt, smatra, neće doneti samo direktne prihode od turista nego će direktno i indirektno stvoriti mogućnost zapošljavanja hiljada ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja