RAZBIJAČI ĆIRILIČNIH TABLI: Terorizam preti Hrvatskoj, moramo da čipujemo džihadiste!

Nova akcija hrvatskih branitelja

RAZBIJAČI ĆIRILIČNIH TABLI: Terorizam preti Hrvatskoj, moramo da čipujemo džihadiste!

Planeta -
Posle opširne analize nedavnog terorističkog akta u Parizu, te popisa svih islamista na ratištima u svetu, Stožer, koji je poznat po razbijanju ćiriličnih tabli, u tekstu kojeg je čitavog objavio Jutarnji list, upozorava hrvatsku javnost na opasnost, od povratka džihadista sa ratišta

Iako je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara javnosti najpoznatiji po protivljenju postavljanju ćiriličnih tabli u subotu je na stranici te organizacije osvanulo saopštenje u kome Ivica Čutura u ime dosad nepoznatog 'dela analitike' Stožera upozorava na opasnost od terorističkih napada na ciljeve u Hrvatskoj.

Posle opširne analize nedavnog terorističkog akta u Parizu, te popisa svih islamista na ratištima u svetu, Stožer u tekstu kojeg je čitavog objavio Jutarnji list, upozorava hrvatsku javnost na opasnost, od povratka džihadista sa ratišta i kao najvažnije iznosi uverenje da bi islamisti povratnici sa ratišta doslovno morali da budu čipovani.

Evo delova njihovog saopštenja:

- Krajnje je vreme da hrvatska javnost bude informisana o vrlo realnoj opasnosti od terorizma pošto se u ovom trenutku, na ratištima Sirije i Iraka nalazi veliki broj državljana zemalja iz nama bliskog okruženja. Po zadnjim procenama relevantnih međunarodnih bezbednosnih agencija u Iraku i Siriji trenutno borbena iskustva skuplja preko 200 ljudi iz BiH, s Kosova oko 150, iz Sandžaka preko 100, iz Makedonije takođe preko 100, a u Austriji je regrutovano i upućeno na kaljenje u islamističke brigade na navedena ratišta preko 200 ratnika.

Kada se džihadisti iz susednih zemalja vrate svojim kućama i počnu da žive s posledicama svoga ratovanja, u Hrvatskoj se opasnost od mogućih terorističkih samoubilačkih napada rapidno povećava i postaje vrlo ozbiljan problem!

Uzevši u obzir da se fizionomijom ne razlikuju od naših državljana, biće ih vrlo teško sprečiti da se infiltriraju u naše okruženje. Strašno je i pomisliti kakve bi posledice bile po hrvatski turizam nakon nekoliko terorističkih napada u turističkim odredištima. Evidentno je da se bolest terorizma ne može rešiti jednim potezom skalpela ali se svakako može preventirati da bi se štete smanjile na najmanju moguću meru.

Kako bi što efikasnije sprečile moguće terorističke napade, hrvatske bezbednosne službe moraju da evidentiraju sve džihadiste iz okruženja i u svakom trenutku da znaju njihove lokacije. Doslovno oni moraju da budu čipovani”, navodi se između ostalog u saopštenju hrvatskih branitelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track