PREOPTEREĆEN: Poštar spalio 200 pisama koje nije stigao da isporuči!
Foto: Printscreen Osterreich/APA/Schneider

završio na sudu

PREOPTEREĆEN: Poštar spalio 200 pisama koje nije stigao da isporuči!

Austrija -
Poštar je pisma koja nije uspe da podeli odnosio kući i slagao u kutiju, a posle tri meseca odlučio je da ih sve uništi

INSBRUK - U Insbruku je započeo sudski proces protiv poštara (20) iz Tirola koji je prošle godine spalio više od 200 pisama jer nije stigao da ih isporuči.

Poštar je na sudu rekao da se nalazio pod strašnim pritiskom i da je bio opterećen, a branio se i time da nije bio adekvatno obučen za ovaj posao. Naime nesavesni poštar je radio od jula do septembra prošle godine, u vreme godišnjih odmora. Kako mu je iz dana u dan dostava svih prispelih pisama počela predstavljati problem, poštar je odlučio da pisma, koja ne uspe da dostavi, jednostavno ponese sa sobom kući. Sva „ukradena“ pisma poštar je odlagao u jednu kutiju.

Nakon što se za tri meseca u njegovoj zbirci našlo više od 200 pisama, među kojima je bilo i sudskih, preporučenih pisama, kao i onih koji su sadržali lične dokumente primaoca, nesavesni poštar ih je odneo u tirolsku šumu Zefeld i zapalio. Na njegovu veliku žalost, u trenutku dok je spaljivao pisma, primetio ga je jedan slučajni prolaznik, koji je odmah o svemu obavestio policiju.

Iz pošte je tada saopšteno da je većina zapaljenih pisama potpuno izgorela. Tek kod nekolicine je bilo moguće pročitati adrese primaoca, dok su ostala pretvorena u pepeo. Poštaru se sada sudi zbog zloupotrebe službenog položaja i zadržavanja ličnih dokumenata drugih osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track