(VIDEO) NOV BISER CNN: Obama razmatra naoružavanje proameričkih trupa u Ukrajini
Foto: Printscreen Yt

Frojdovska greška?

(VIDEO) NOV BISER CNN: Obama razmatra naoružavanje proameričkih trupa u Ukrajini

Planeta -
Ova američka TV mreža već je stavila Ukrajinu usred Pakistana, a ukrajinski grad Slavjanst na Krim

DONJECK - VAŠINGTON - Društvene mreže prepune su komentara nakon što je CNN ukrajinsku vojsku koja se bori na jugoistoku Ukrajine nazvao "proameričkim snagama".

Na ekranu je tokom emisije CNN u ponedeljak posvećene razgovorima američkog predsednika Baraka Obame i nemačke kancelarke Angele Merkel o rešenjima ukrajinske krize bila ispisana vest "Obama namerava da naoruža proameričke trupe", prenela je Raša tudej.

http://www.youtube.com/watch?v=Z7cPQf9O8oE

Komentari na društvenim mrežama nazvali su to Frojdovom omaškom, tvrdeći da su "maske pale" odnosno da je otkrivena prava agenda koja stoji iza konflikta u Ukrajini.

Jedna osoba je prokomentarisala da je to "najgluplja stvar" koju je "danas videla".

Od početka građanskog rata u Ukrajini, CNN je više puta pokazao dramatično neznanje - jednom su Ukrajinu stavili usred Pakistana, a zatim su ukrajinski grad Slavjansk stavili nasred Krima.

Evo i Ukrajine usred Pakistana (Foto: Printscreen YouTube)
Evo i Ukrajine usred Pakistana (Foto: Printscreen YouTube)

Vašington inače razmatra mogućnost slanja naoruzanja ukrajinskoj vojsci. Zvanični Kijev i Zapad optužuju Moskvu da snabdeva proruske snage opremom i borcima da se bore protiv ukrajinske vojske na istoku zemlje, što Rusija negira, navodeći da za takve izjave nemaju dokaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track