(VIDEO) BITKA ZA DEBALJCEVO: Proruske snage drže grad pod opsadom, Kijev poručuje da lažu
Foto: Reuters

U obruču

(VIDEO) BITKA ZA DEBALJCEVO: Proruske snage drže grad pod opsadom, Kijev poručuje da lažu

Planeta -
Pripadnici proruskih snaga navode i da su presekli glavni put za snabdevanje grada, koji se nalazi u blizini glavnog uporišta tih snaga na istoku Ukrajine - Donjecka

DONJECK - Proruske snage na istoku Rusije tvrde da su opkolile grad Debaljcevo, oko kojeg se poslednjih nedelju dana vode žestoke bitke, ali je zvanični Kijev to negirao i naveo da se njihove snage još bore na tom području.

Pripadnici proruskih snaga navode i da su presekli glavni put za snabdevanje Debaljceva, koji se nalazi u blizini glavnog uporišta tih snaga na istoku Ukrajine - Donjecka, objavio je britanski BBC.

Portparol ukrajinske vojske Aleksandar Matuzjanik je, međutim, za BBC izjavio da se "još vode borbe oko te saobraćajnice".Veruje se da se u Debaljcevu i okolini nalazi više hiljada ukrajinskih vojnika. Na tom području se već više od nedelju dana vode žestoke borbe, u kojima, kako izgleda, proruske snage ostvaruju napredak.

Zvaničnici ukrajinske vlade navode da je u borbama na istoku zemlje u proteklih 24 sata poginulo devet vojnika i najmanje sedam civila.U ukrajinskom sukobu je od aprila 2014. poginulo više od 5.300 ljudi, dok je 1,5 miliona njih raseljeno.

http://www.youtube.com/watch?v=5nTTnDEl8Yc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track